Skip links

Rimfeen og strategien Rhyming

Rimfeen er kunstnerisk begavet og har talent for at genkende mønstre via ordenes rimdele. Hun ser skønhed i selv de grimmeste væsner. Når hun møder den mørke magi, forsvarer hun sig yndefuldt ved at nedbryde mønstret, og herved identificere, hvad der holder den mørke kraft sammen.

PHAST

Rimfeen er inspireret af PHAST strategien Rhyming (rimstrategien), der identificerer rimdele og anvender disse i afkodningen af ord. Denne afkodning gælder både lydrette og ikke-lydrette ord. Barnet introduceres i første omgang kun for lydrette ord. De ikke-lydrette ord møder barnet, efter at have arbejdet med Vokaldetektiven.

Rimdelene kobles med nøgleord, som ‘-and’ med ‘vand’. Nøgleordet kan anvendes til at afkode andre ord med samme rimdel, såsom mand, sand, tand, bland og spand. Barnet opnår således en forståelse for, hvorledes en rimdel fra et ord, kan anvendes til at afkode et andet ord med samme rimdel.

Med strategien Rhyming opnår barnet en dybere forståelse for bogstavernes syntese i ord gennem introduktion til rimdele og deres virken. Efter Rimfeen træner barnet med Vokaldetektiven. Sammen med vokaldetektiven får barnet et indblik i, hvordan nogle vokaler kan ændre lyd.

Læs om Vokaldetektiven og strategien Vowel alert i næste uge.