Skip links

Skriftsproglig udvikling starter her

Køb Ordheltene

Om os

Ordheltene er en del af en samling digitale, forskningsbaserede materialer til arbejdet med skriftsproglig udvikling. Materialerne udvikles og drives af den prisvindende virksomhed EyeJustRead ApS. Vores passion er at lave praksisnære og relevante materialer fra absolut øverste hylde.

Fra tidligt arbejde med sproglig udvikling til databaseret måling af læseudvikling

Skriftsprogligt arbejde kræver vedholdende og målrettede indsatser, hvis alle skal nås. Driller læseudviklingen, er det ekstra vigtigt med nogle effektive materialer. Derfor har vi samlet en række værktøjer, som understøtter arbejdet med at give alle læsere de bedste betingelser for at blive så sikre som muligt.

Måling

Måling af læseudvikling uden test

Træt af test?! EyeJustRead er til det fokuserede arbejde med at måle, følge og fastholde alle læseres udvikling – uden at læseren skal testes. Ved hjælp af eyetracking laves nøjagtige analyser af læserens strategier og udviklingsmuligheder, så de mest relevante indsatser kan iværksættes og følges over tid. Målingerne tager under 2 minutter og kan dermed muliggøre den løbende evaluering og tilpasning af læseindsatser.

Mål læsning

Mål, følg og fasthold alle læseres læseudvikling

Læs mere

Træning

Træning af læseudvikling – på alderssvarende og funktionelt niveau

Udtaleappen understøtter, at det sproglige fundament er på plads, så de efterfølgende indsatser omkring læsning får de bedste betingelser.

Læseappen understøtter det tidlige bogstav-lyd arbejde, så læseindlæringen kan iværksættes.

Med Ordheltene trænes forskningsbaserede læsestrategier målrettet både begynderlæsere, læseudfordrede og ordblinde læsere.

Udtaleappen

Træner det sproglige fundament for læsning.

BH -1. Klasse

Læs mere

Læseappen

Træner kobling mellem bogstaver og lyde.

0-2. Klasse

Læs mere

Ordheltene

Træner de vigtigste læsestrategier.

1-5. Klasse

Læs mere