Ordheltene fra Ordskoven

Et gratis papir-baseret undervisningsforløb til ordblinde og læsesvage børn, med særligt fokus på fælleskab.

Tryghed og selvværd – også udenfor klasseværelset

Ordheltene fra Ordskoven er udviklet til at skabe et fællesskab mellem de deltagende børn, da opgaverne er designede så man skal interagere med og hjælpe hinanden.

Herved erkender børnene, at der er andre med samme udfordringer som en selv og, at når man hjælper hinanden kan man løse selv de sværeste problemer. Det giver tryghed og styrker selvværdet, også udenfor klasseværelset.

Det er nemmere at lære, hvis man har det sjovt og ikke sidder alene med det.

Optimeret til den faglige og praktiske kontekst på skolerne

Ordheltene fra Ordskoven er lavet i tæt samarbejde med undervisere og ordblinde børn. Vi har bygget på deres erfaringer og udfordringer fra hverdagen, til at skabe et undervisningsforløb, der passer så godt som muligt ind i den faglige og praktiske kontekst på skolerne.

Motiverende og sjovt

Ordheltene fra Ordskoven inddrager historier og spil-elementer til at gøre læringssituationen sjov og engagerende. Børnene skal i fællesskab hjælpe Ordheltene med at besejre de onde monstre, og gennem disse aktiviteter lærer de at læse og stave. Børnene samles om spilaktiviteterne og hjælper hinanden, så alle får en god oplevelse.

18 lektioner med fast struktur

Undervisningsforløbet kan bruges uafhængigt af det digitale læremiddel Ordheltene, men bygger på de samme forskningsbaserede læsestrategier.

Undervisningsforløbet indeholder 18 modulbaserede lektioner, som kan sammensættes til netop dine elevers behov. Dette er 8 lektioner med Lydmesteren, 6 lektioner med Rimfeen og 4 lektioner med Vokaldetektiven. Hver lektion varer 45 minutter og følger en fast struktur, der indeholder såvel fællesøvelser som individuel fordybelse og reflektion over det tillærte.

Ordheltene

Lektionerne foregår i samme univers som det digitale læremiddel Ordheltene. Børnene hjælper de tre ordhelte på deres rejse gennem Ordskoven, i kampen mod den mørke magt.

Universet er nu blevet udvidet og børnene kommer tættere på de tre ordhelte. Disse lektioner trækker børnene ind i et univers, hvor der er søde væsener, der skal reddes og monstre, der skal besejres. Alt dette imens de lærer om vokallyde og rimdele.

Forberedelse

Det er hurtigt og nemt at komme i gang med Ordheltene fra Ordskoven. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så modtager du et link med materialet.

1.

Tilmeld nyhedsbrev

2.

Modtag materialet

3.

Print materialet

4.

Så er du i gang

Tilmeld vores nyhedsbrev

Prøv et fleksibelt og motiverende digitalt læremiddel