Skip links

EyeJustRead – til alle læseforløb

Køb Ordheltene

Om EyeJustRead

EyeJustRead laver præcise og sikre målinger af læsning på bare 2 minutter. Det sker ved hjælp af eyetracking og i et bogkatalog på mere end 300 bøger.

De målte læsninger kan afspilles efter læsning, så læsevejledere, ordblindelærere, dansklærere og andre fagpersoner omkring elever kan se nøjagtig, hvordan elever læser, samt hvilke indsatser der er oplagte at iværksætte.

Opfølgende målinger kan dokumentere udbyttet af indsatser, og dermed understøtte et effektivt arbejde med elevers læseudvikling.

Se eksempler på brug af EyeJustRead

Hvem er EyeJustRead relevant for?

EyeJustRead er relevant for alle, der arbejder med læsning og læseindsatser. Både læsevejledere og ordblindelærere kan få deres fagligheder i spil, fordi indsigter fra læsetiltag kan vises og drøftes. Men også dansklærere og andre fagpersoner kan få styrket overblikket over alle læseres udvikling, så der altid arbejdes på niveau, med indsatser der virker.

Mål læsning

Mål, følg og fasthold alle læseres læseudvikling på en præcis og effektiv måde. Det er relevant i forbindelse med, screening af klasser/større elevgrupper, fokuserede læseforløb og individuelle indsatser.